Waarom is een begrafenis belangrijk

Historisch gezien worden er geen formele uitnodigingen verzonden voor begrafenissen of herdenkingsdiensten, waardoor het moeilijk kan zijn om te weten of je aanwezig moet zijn of niet.

Redenen om een ​​begrafenis of herdenkingsdienst bij te wonen

Het bijwonen van een uitvaart- of herdenkingsdienst toont steun voor de nabestaanden en biedt je de kans om de overledene te herdenken. Als algemene regel geldt dat als je het gevoel hebt dat je de dienst wilt bijwonen en je bent uitgenodigd, dan moet je aanwezig zijn. Als je de persoon die is overleden niet kent, maar je een relatie hebt met de nabestaanden – al is het maar een informele relatie – kan jouw aanwezigheid ertoe bijdragen dat de nabestaanden zich verzorgd en gesteund voelen.

Als je het niet prettig vindt om alleen te gaan, is het gepast om een ​​vriend of vriendin mee te nemen; over het algemeen geldt: hoe meer mensen er komen opdagen bij een begrafenis of herdenking, hoe meer steun de familie zal voelen. Als de begrafenis of herdenkingsdienst alleen voor familie is of als je denkt dat jouw aanwezigheid de nabestaanden ongemakkelijk zou maken, moet je niet aanwezig zijn. Er kunnen ook logistieke complicaties optreden bij het bereiken van het evenement waardoor je niet kunt gaan, of de inspanning die ermee gemoeid is, ongepast kan zijn gezien jouw relatie met de overleden persoon of de familie.

Als het even niet uitkomt

Als de uitvaart- of herdenkingsdienst buiten de stad of ver van jouw woonplaats wordt gehouden, moet je beoordelen of je aanwezig bent of niet op basis van jouw relatie met de overleden persoon en de nabestaanden, en de moeilijkheidsgraad bij het bereiken van de dienst. Als je dicht bij de familie of de persoon bent die is overleden, maar om een ​​aantal redenen (privé, werk enz.) je niet naar de dienst kunt komen, neem dan contact op met de familie om hen te laten weten dat je niet aanwezig kunt zijn en stuur ze een brief waarin je je medeleven betuigt.

Als het voor je vrij gemakkelijk zou zijn om naar de begrafenis- of herdenkingsdienst te gaan, maar je voelt je niet dicht genoeg bij de familie of de persoon die is overleden om aanwezig te zijn, dan kun je de dienst bijwonen of de familie een brief schrijven waarin je jouw medeleven betuigt. Ben je op zoek naar de juiste locaties voor een crematie? Dan wil ik je graag aanraden om naar de volgende link te gaan: https://www.westgaarde.nl/onze-locatie/ of een Uitvaartondernemer Amsterdam kan je verder van dienst zijn.

Plaats een reactie